Sałatka jajeczna z awokado

Wiosennie na dworze, wiosennie w kuchni. Dodatkowo zbliża się Wielkanoc i rośnie apetyt na jajka (przynajmniej mój). A to dopiero pierwsza z serii planowanych (przynajmniej dwóch) sałatek jajecznych.  Proponuję na śniadanie lub „lunch” amerykański klasyk, przełamany naszym polskim ogórkiem :)

egg, avo and cucumber saladSkładniki:

4 jajka ugotowane na twardo
jedno dojrzałe awokado (najlepiej Hass)
jeden spory ogórek gruntowy
klika dymek ze szczypiorem (wg uznania)
szczypta słodkiej papryki
sok z połowy cytryny
pieprz i sól
dwie – trzy łyżki majonezu
łyżka gęstej, kwaśnej śmietany

egg, avo and cucumber salad

Przygotowanie:

Ogórki, szczypiorek, jajka i awokado pokrój w kostkę. Dodaj majonez, śmietanę i przyprawy. Gotowe! Polecam z żytnimi tostami :)

egg, avo and cucumber salad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *